„Jaj, nézd, milyen duci vagyok!”, „Le kéne fogynom!”, „Miért nincs nekem olyan szép arcom, mint a szomszéd Zsófinak?”
Ismerősek ezek a kérdések, kijelentések? Úgy érzed nem vagy elég szép? Szinte nap, mint nap szembesülök azzal, hogy milyen sok nő (de néha férfiak is) bombázza magát ezekkel a kijelentésekkel.

Bevallom nekem is vannak ilyen napjaim, hiszen kisfiam 6 hónapos, és hát valljuk be, van rajtam pár fölös kiló még mindig. Zavar egy kicsit a dolog, de aztán továbblépek, mert ennél sokkalta fontosabb dolgok is vannak. Itt van például a fiam! Neked is biztosan vannak dolgok amik boldoggá tesznek! :)

Nekem sem volt mindig ilyen fene nagy önbizalmam ebben a kérdésben. 16 évesen kerültem ki az USA-ba tanulni, és hát csúnya kisegérnek gondoltam magam. Ebből a szempontból (is) rengeteget fejlődtem odakint. Lásd meg magadban azt, ami jó, szép, és mások is így fognak rád tekinteni! Ezt tanúsíthatom, tényleg működik! Mindenki más, mindenkiben van szép, csak keresni kell! És ez nem is olyan nehéz! :)

Nem megy mindig segítség nélkül ez biztos. Nekem is sokat segítettek barátok, ismerősök, a család és 18 éves koromban én is rászántam magam és elmentem egy kineziológushoz. Sokat segített, megerősített és önbizalmat adott nekem akkoriban, amire nagyon nagy szükségem volt – de ez egy másik történet.
Leírok néhány ötletet, hogy hogyan emlékeztesd magadat arra, hogy már most is szép vagy!

  • Nézz bele a tükörbe, és nézz meg másokat. Nem hasonlítasz rájuk, egyedi vagy. Senki sem néz ki pont úgy, mint te. (hacsak nincs egy ikertestvéred, de akkor meg a természetetek, mimikátok, kifejezéseitek egyediek). Mondd ki magadnak hangosan „Az egyedi az szép!”. Mindenki szép a maga módján, ezt sose feledd!
  • Semminek ne dőlj be, ami azt ígéri, hogy szebb leszel, inkább fókuszálj az egészségre! Vágasd le a hajad, ha ez egészségesebbé teszi, fogyj vagy hízz akár, ha ez tesz egészségesebbé, használj házi praktikákat, krémeket, hogy bőröd egészségesebb legyen, vagy egyél egészséges ételeket, hogy gyönyörű legyél!
  • Ki a szabadba! Mozogj! Jobban fogod érezni magad, és felturbózza energiáidat!
  • Mosolyogj! Sokkal jobban fogod érezni magad, és boldogabbnak fognak mások is látni!
  • Csináld azt, amiben jó vagy! Pl. ha szeretsz sütni, süss finomságokat és kínáld meg munkatársaidat, családodat, vagy akár a szomszédot! J
  • Tereld el a gondolataidat! Csinálj valamit, ami boldoggá tesz! Nézz meg egy jó filmet, menj el a barátaiddal beszélgetni, mindegy mit, csak olyat, ami nem arról szól, hogy hogyan nézel ki.
  • Ne csak magadat, másokat is fogadj el olyannak amilyenek. Ez fontos! Csak azért, mert más alakja, szeme színe van, még nem jelenti azt, hogy önbizalma sem lehet az életben. Tanulj meg dicsérni te is másokat, és észre fogod venni, ha másokat boldogabbnak látsz, magad is sokkal jobban fogod érezni magad! J
  • Légy kedves! Csak ennyi!
  • Csinosítsd ki a szobádat, lakásodat, tegyél fel egy szép zenét, használd kedvenc színeidet.
  • Ha szépnek érzed magad kívül és belül, az életed is napról napra megszépül, kiteljesedik!

Ezeken felül pedig a legfontosabb! Legyél önmagad mindig és ne hagyd, hogy bárki is eltérítsen erről az útról!