Az előzőekben a feltétel és feltétel nélküli szeretetről volt szó, de hogyan is kezd szeretni önmagad, hiszen…
…nem az a legfontosabb, hogy mások szeressenek, a legfontosabb, hogy önmagadat szeresd, ehhez pedig csak egy út van, a teljes önismeret, teljes felelősségvállalás önmagunkkal kapcsolatban.

Ahhoz, hogy teljesen elfogadd és szeresd magad, le kell csupaszítanod magad a tiszta forrásig, lelked legfényesebb pontjáig. Az odáig vezető úton lehetnek akadályok, melyek leggyakrabban félelmek formájában jelennek meg, de ha nem riadsz meg, meglesz a jutalmad. Amint elfogadod és megéled, aki valójában TE vagy, a szeretet beragyogja majd életedet. Minden életterületeden.

Hogyan kezd? A legelső lépés, hogy felismerd a gyengeségeidet és erősségeidet. Itt kezdődik az elfogadás. Ha nem ismered ezeket, nem is tudod elfogadni.

heart-19838_1280

  • Végy egy papírlapot, és húzz egy vonalat a közepén függőlegesen, így lesz két oszlopod
  • A baloldalra írd fel a gyengeségeidet, vagy amivel mostanában küzdesz. Például ha gyakran mérges vagy másokra, magadra, nem fogadod el a külsőd, le vagy égve, irigy vagy esetleg másokra vagy vádolsz másokat életedben.
  • A lap jobb oldalára pedig írd fel hogy miben vagy jó, miért szereted magad, mondjuk, hogy kedves vagy, szép a hajad, nagylelkű vagy. Ide írhatod le azokat a dolgokat is, amikre büszke vagy, hogy elértél.
  • Ezután tedd a szívedre a kezed és olvasd fel hangosan mindkét oszlopot: „Mérges vagyok XY-ra!”, „Nincs pénzem!”, „Szép a hajam!”, Büszke vagyok magamra, hogy megléptem ezt és ezt!”
  • Így fejezd be a gyakorlatot: Tisztában vagyok a gyengeségeimmel és erősségeimmel, elfogadom magam és megengedem magamnak, hogy feltétel nélkül szeressem magam. Napról napra egyre tisztábban látom valós ÉN-em, és egyre közelebb kerülök ahhoz, aki lenni szeretnék.

Végezd ezt a gyakorlatot, amilyen gyakran szükségét érzed, így egyre elfogadóbbá válsz nem csak önmagad, de mások felé is életedben.

Mindemellett természetesen választhatsz más önfejlesztő módszereket, lelki gyakorlatokat is, tisztításokat, oldásokat. Rendben van, ha másoktól kérsz segítséget ezekben, de a lényeg mindig maradjon a szemed előtt: befelé kell nézned folyamatosan, megismerni és szeretni önmagadat ahhoz, hogy a külső világod maradéktalanul áttranszformálódjon egy szeretet alapú világgá.